Карантинні обмеження для подолання COVID-19 перестали працювати - МОЗ Чехії

Все частіше зустрічається "британська" мутація
Карантинні обмеження для подолання COVID-19 перестали працювати - МОЗ Чехії
Карантин в Україні через коронавірус (фото: УНІАН)
5 Лютого 2021, 11:34
читать на русском

Карантинні обмеження перестали працювати в боротьбі з коронавірусом, оскільки громадяни не дотримуються чинних обмежень, що погіршує ситуацію.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Чехії Ян Блатний, передає vinegret.cz.

Факт в тому, що епідеміологічна ситуація у нас не покращується. Статистика безкомпромісно показує, що у нас все частіше зустрічається "британська" мутація, яка більш агресивна і поширюється значно швидше. Це доводить простий факт - введені нами заходи перестали працювати, - сказав він.

Міністр підкреслив, що один день недотримання заходів вартий декількох тижнів продовження їх дії, і закликав більш серйозно ставитися до обмежень.

Читайте також

Нагадаємо, що 25 січня в Україні закінчився "січневий локдаун" і країна повернулася до "адаптивного карантину".

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова (досьє Степанова), в країні вдалося стабілізувати ситуацію й розвантажити українську медичну систему та медпрацівників. Так, на початок грудня показник пацієнтів із підтвердженим COVID-19 або підозрою становив приблизно 29 тис., то станом на 24 січня - це 18 651 людина.

Водночас прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що вихід із посиленого карантину не означає, що вірус зник, тому залишаються вимоги щодо маскового режиму, соціальної дистанції та дезінфекції.