Справа незаконної ПВК: Шевченко вийшов з СІЗО під заставу в 5 млн грн

Заставу внесла його дружина
Важливо
Справа незаконної ПВК: Шевченко вийшов з СІЗО під заставу в 5 млн грн
Євген Шевченко (facebook.com/yevhenshevchenko)
30 Березня 2021, 21:00
читать на русском

Фігурант справи про створення приватної військової компанії агент НАБУ Євген Шевченко вийшов з СІЗО під заставу в 5 млн грн.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела.

Зазначається, що заставу внесли ще вранці 30 березня. Шевченко зобов'язаний носити електронний браслет, і обмежений у пересуванні Києвом.

Фактично заставу внесла дружина Шевченка, зібрати 300 тисяч гривень допомогли друзі.

Читайте також

До того ж у Служби безпеки України немає претензій до Шевченка щодо теми ПВК ексдепутата Семена Семенченка, основна частина обвинувачення стосується контрабанди російських озброєнь і запчастин в Україну.


Контекст. 24 березня СБУ припинила діяльність воєнізованого формування, до організації якого начебто причетні колишній народний депутат Семен Семенченко (досьє Семенченко) та агент НАБУ Євген Шевченко. Зазначається, що до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

25 березня Служба безпеки України оприлюднила переписку нардепа попереднього скликання Семена Семенченка і агента НАБУ Євгена Шевченка, підозрюваних у постачанні військових товарів з російської Федерації.

26 березня Печерський районний суд Києва відправив під варту колишнього нардепа Семена Семенченка на 2 місяців без права внесення застави.

Суд також обрав запобіжний захід агенту НАБУ Євгену Шевченку з правом внесення застави в розмірі 5 млн гривень.