90 українських вчених допомагатимуть депутатам в Раді писати закони

Науковці напрацьовуватимуть концепцію розвитку законодавства та його галузей
Важливо
90 українських вчених допомагатимуть депутатам в Раді писати закони
Верховна Рада Фото: акаунт парламенту у Телеграмі
30 Грудня 2021, 15:15
читать на русском

Науково-консультативну раду, до якої увійдуть 90 науковців та практиків у сфері права, хочуть створити при голові Верховної Ради України.

Про це повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук на своїй сторінці у Facebook, наголосивши, що забезпечення належної якості законодавства має стати пріоритетом для ВР України.

Щойно підписав розпорядження про утворення Науково-консультативної ради при Голові Верховної Ради України. До неї увійдуть майже 90 фахових, авторитетних науковців і практиків у сфері права. Академіки, член-кореспонденти, доктори наук, професори, кандидати наук допомагатимуть в розробці важливих законопроєктів, - зазначив спікер.

За його словами, науковці напрацьовуватимуть концепцію розвитку законодавства та його галузей, займатимуться кодифікацією, моніторингом за результатами законодавчої діяльності.

Стефанчук сподівається, що це не просто підвищить якість законодавства, але й відновить суспільну довіру до законодавчої влади.

Нагадаємо, що найактивніше у 2021 році голосували депутати "Слуги Народу" та "Європейська Солідарність", найменше – ОПЗЖ. Всього у 2021 році було проведено 5 681 голосування.

Читайте також

1