Адаптивний карантин в Україні продовжено до кінця року - рішення уряду

Режим карантину діятиме до 31 грудня 2021 року
Головне
Адаптивний карантин в Україні продовжено до кінця року - рішення уряду
Карантин, коронавірус, метро (фото: УНІАН)
20 Вересня 2021, 13:40
читать на русском

У зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації уряд ухвалив рішення про продовження дії адаптивного карантину до 31 грудня 2021 року.

Про це повідомляється на сайті Кабміну.

Зазначається, що у вівторок, 21 вересня, відбудеться засідання Державної комісії з ТЕБ та НС, яка розгляне встановлення жовтого епідемічного рівня по всій території України з 22 вересня.

Крім того, учасники наради обговорили проведення наступного засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Під час нього буде розглянуто питання впровадження жовтого рівня епідемічної небезпеки по всій території країни з 00 годин 00 хвилин 22 вересня 2021 року, - йдеться у повідомленні.

Прем’єр-міністр (Денис Шмигаль - досьє) підкреслив, що водночас запрацюють нові правила адаптивного карантину, які послаблюють обмеження для тих закладів господарювання та освіти, в яких вакциновано першою дозою не менше 80% персоналу.

Ми змінили підхід до карантинних обмежень та дозволили роботу таким закладам, щоб не зупиняти економічний та освітній процес у нашій країні. Держава надала можливість кожному громадянину щепитися безплатно різними вакцинами на вибір. Вакцинація залишається пріоритетом у протидії поширенню хвороби, — сказав він.

Нагадаємо, в Україні починають хворіти на COVID-19 більше людей, ніж одужувати. Від 21 вересня всі області України переходять до жовтої зони карантину. В країні почали діяти внутрішні "кольорові" коронавірусні сертифікати.

Більше - у нашому матеріалі: "Кольорові COVID-сертифікати запровадили в Україні: як отримати та які проблеми виникають". 

Читайте також

1