Активи двох російських банків вилучать в Україні

В Україні вилучать активи Сбербанку та Промінвестбанку
Важливо
Активи двох російських банків вилучать в Україні
Сбербанк (фото: Happycoin)
12 Травня 2022, 14:18
читать на русском

Верховна Рада затвердила законопроєкт "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 травня 2022 року "Про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності російської федерації та її резидентів".

Про це йшлося на сайті ВР.

Введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності російської федерації та її резидентів, не пізніше як у шестимісячний строк після скасування чи завершення воєнного стану в Україні підлягає затвердженню Верховною Радою України шляхом прийняття відповідного закону, - йшлося у пояснювальній записці.

Таким чином після закінчення воєнного стану в Україні вилучать активи Сбербанку та Промінвестбанку. Також вилучають й інші фінансові активи "дочок" російських банків, крім МР Банку. Адже три млрд гривень цього банку спрямують на задоволення вимог його кредиторів.

Своєю чергою нардеп Ярослав Железняк зазначив, що 334 голоси були за відповідне рішення.

Нагадаємо, Україна хоче конфіскувати близько 500 млрд доларів активів рф та її олігархів. Міжнародні союзники готові допомогти нашій країні з цим.

Читайте також