Америка заборонила продаж квитків на авіарейси до Білорусі

Заборона стосується і рейсів, що здійснюються з пересадкою
Америка заборонила продаж квитків на авіарейси до Білорусі
Літак (фото: twitter)
7 Липня 2021, 09:00
читать на русском

Міністерство транспорту США обмежило авіасполучення з Білоруссю через примусову посадку літака Ryanair в Мінську.

Як повідомляється на сайті Мінтрансу,  заборона стосується і рейсів, що здійснюються з пересадкою.

Винятки з цього правила будуть можливі з гуманітарних обставин, а також з-за причин, пов'язаних з національними інтересами і безпекою США, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 25 травня Україна запровадила заборону на здійснення прямого авіасполучення з Республікою Білорусь українськими та білоруськими експлуатантами після того, як влада Білорусі примусила літак сісти у Мінську. За час перебування літака в аеропорту Мінська був затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич.

Згодом Лукашенко заявив, що Білорусь не прийматиме літаки з України. Це пов'язано із забороною польотів білоруських літаків в українському повітряному просторі.

29 травня Сполучені Штати зупинили авіасполучення із Білоруссю і заявили, що готують санкції проти представників режиму Лукашенка.

Від 5 червня почали діяти санкції Європейського Союзу щодо Мінська через вимушену посадку літака Ryanair та затримання Романа Протасевича. До санкцій ЄС долучилися 27 країн - літакам Білорусі заборонили зупинятися в аеропортах ЄС.

Читайте також