Американські політики об`єдналися через проколи Байдена щодо Росії - політолог

Ляпи Байдена консолідували демократів і республіканців
Ексклюзив
Американські політики об`єдналися через проколи Байдена щодо Росії - політолог
Андрій Піонтковський (Фото: Фейсбук)
22 Червня 2021, 23:00
читать на русском

Після повернення до Вашингтона з європейського турне президент Джо Байден зіткнувся з критикою від політиків і ЗМІ, до того ж не тільки республіканських, а й демократичних.

Про це в інтерв'ю Парламент.UA розповів відомий російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський.

Найбільш різка і кваліфікована оцінка його діям була дана, наприклад, на сайті СNN в статті "Putin got exactly what he wanted from Biden in Geneva" ("Путін отримав від Байдена в Женеві саме те, чого він хотів"). Це трохи перебільшена оцінка, проте вона цілком поділяє ті побоювання, які ми зараз перерахували. І це - дуже позитивний знак, що показує, що в Америці склався двопартійний консенсус і єдина позиція істеблішменту, або так званого Deep State, і всіх медіа, включно з лівими. Це різко антипутинська і проукраїнська позиція, і очевидно, що під впливом цієї критики Байден підправить свої помилки... Мало того, зіткнувшись з такою реакцією, адміністрація Білого дому вже сьогодні змушена давати "задній хід". Наприклад, 18 червня радник з національної безпеки Джейк Салліван провів зустріч з журналістами, на якій наголошував на тому, як Байден жорстко протистояв Путіну на зустрічі, - розповів експерт.

Другою великою помилкою Байдена Піонтковський назвав передачу Путіну (досьє Володимира Путіна) списку об'єктів критичної інфраструктури, щодо яких сторони обговорювали заборону на будь-які кібератаки.

З одного боку, він своїми руками передав Путіну список найбільш серйозних вразливостей, а з іншого, виходить, що в інших областях економіки хакерські атаки допустимі? Але ще раз повторю, я б не робив з цього трагедії, дивлячись, який різкий і консолідований опір помилки Байдена зустріли у Вашингтоні. До речі, результати його зустрічей з лідерами країн G7 і НАТО були дуже успішними. Байден дійсно приїхав до Женеви як лідер вільного світу, - відзначив експерт.

Читайте також

Аналітик наголосив, що "ляпи" Байдена привели до консолідації американських політиків і медіа, і на українській стороні, особливо в переддень візиту Зеленського в Вашингтон, слід скористатися цією сприятливою для нього атмосферою.

Нагадаємо, в цьому ж інтерв`ю Піонтковський зазначив, що американці надали Україні максимально можливу підтримку і переконали своїх російських колег в тому, що за вторгнення в Україну Кремлю доведеться заплатити непомірно високу ціну.