Аналітик розповів, яким буде курс долара до кінця тижня

Курс американської валюти не перевищить 27 грн
Аналітик розповів, яким буде курс долара до кінця тижня
Долар, валюта, гроші Фото: Karolina Grabowska з Pexels
19 Вересня 2021, 23:09
читать на русском

На наступному тижні американська валюта в Україні стабілізується і торгуватиметься у межах 26,6 грн на міжбанку, та до 26,8 грн у банках.

Такий прогноз озвучив у коментарі РБК-Україна фінансовий аналітик Вадим Іосуб.

За його словами, протягом найближчого тижня очікується стабілізація курсу долара до гривні поблизу поточних значень. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 26,6 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 26,6/26,8 грн.

Він нагадав, що згідно з прогнозом уряду, який міститься в проєкті держбюджету-2022, в поточному році обмінний курс долара очікується на рівні 28,0 грн з подальшим зростанням до 28,6 грн у 2022 році.

Слід зазначити, що в останні роки прогнози Кабміну щодо курсу долара відрізняються консерватизмом і за фактом долар торгується нижче, ніж закладено в бюджеті. Нагадаємо, що курс, закладений у бюджеті, є всього лише технічним орієнтиром для переведення майбутніх валютних потоків у гривню. Ні уряд, ні Нацбанк не ставлять собі за мету, щоб курс штучно досяг або штучно утримувався на запланованому рівні, - додав він.

Нагадаємо, фінансисти прогнозують, що середньорічний обмінний курс гривні до долара у 2022 році може зрости до 28,5 грн.

Міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що у наступному, 2022 році, курс долара в Україні не зазначає значних змін.

Директорка департаменту скарбничих операцій одного з українських банків Анна Волуйчак вважає, що цього тижня тиск на гривню скоріш за все буде залишатися високим і курс долара продовжить зростати.

Читайте також наш матеріалЧи чекати українцям восени валютних гойдалок - прогноз економістів

Читайте також