Долар стабілізується, євро просяде: експерти про курс валют у вересні

До кінця місяця долар не здорожчає до 28 грн
Важливо
Долар стабілізується, євро просяде: експерти про курс валют у вересні
Євро (Фото: pexels)
3 Вересня 2021, 10:04
читать на русском

Експерти-фінансисти спрогнозували, яким буде курс національної валюти відносно долара та євро. На їхню думку, долар стабілізується, а євро знеціниться.

У коментарі "РБК- Україна" фінансовий аналітик Вадим Іосуб розповів, що у вересні ймовірна стабілізація американської валюти на такому ж рівні, що й сьогодні, але євро може "просісти", оскільки така тенденція вже помітна на світовому ринку.

Експерт нагадав, що останнім часом відбулося зміцнення гривні відносно долара та євро.

Втім, зміцнення до долара було вельми скромним, - сказав він.

За словами аналітика, на зміцнення національної валюти минулого місяця, вплинули сприятлива зовнішньоторговельна кон'юнктура і сплата приватним бізнесом податків за минулий квартал. Крім того, позитивно відбилося і те, як у Міжнародному валютному фонді розподілили спеціальні права запозичення, що дозволило збільшити міжнародні резерви України до 31,5 мільярда доларів США.

Іосуб прогнозує, що у вересні курс долара може стабілізуватися на сьогоднішньому рівні, а от євро може знизитися через перспективи його ослаблення на світовому ринку.

До кінця місяця долар може торгуватися в діапазоні 26,6 - 27,1 грн, євро - в діапазоні 31,2-31,8 грн, - каже експерт.

Нагадаємо, міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що у наступному, 2022 році, курс долара в Україні не зазначає значних змін.

Директорка департаменту скарбничих операцій одного з українських банків Анна Волуйчак вважає, що цього тижня тиск на гривню скоріш за все буде залишатися високим і курс долара продовжить зростати.

Читайте також наш матеріалЧи чекати українцям восени валютних гойдалок - прогноз економістів

Читайте також