Анатолій Баргилевич очолив Генштаб ЗСУ

Він замінив на цій посаді Сергія Шапталу
Головне
Анатолій Баргилевич очолив Генштаб ЗСУ
Анатолій Баргелевич
10 Лютого 2024, 09:41
читать на русском

Новим начальником Генерального штабу ЗСУ став Анатолій Баргилевич. До нього цю посаду обіймав Сергій Шаптала.

Про це повідомив у відеозверненні президент Володимир Зеленський.

"Новим начальником Генштабу за пропозицією головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина - розуміє завдання цієї війни та українські цілі", - заявив глава держави.

За словами Зеленського, сьогодні ж Сирський визначив кандидатури своїх заступників. Також визначено і заступників начальника Генштабу.

"І я підпишу відповідні укази. Всі хлопці - бойові, фахові, кожен - із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів", - додав він.

Зазначимо, до цього Баргилевич очолював Сили територіальної оборони.

Хто такий Анатолій Баргилевич

У початковий період російсько-української війни у 2014 році Баргилевич обіймав посаду керівника управління оперативної підготовки Головного оперативного управління Генштабу. Пізніше він служив у штабі Антитерористичної операції.

У 2016 році Баргилевича призначили начальником оперативного управління командування Сухопутних військ, де він відповідав за розвиток територіальної оборони.

В період з 2020 по 2022 рік генерал-майор виконував обов'язки заступника командувача Сухопутних військ - командира Командування територіальної оборони. У 2022-2023 роках він виконував обов'язки начальника штабу ОСУВ "Хортиця". Командувачем цього угрупування був Сирський до його призначення головнокомандувачем ЗСУ.

У жовтні 2023 року Баргилевича призначили командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ новим командувачем Сухопутних військ ЗСУ замість Олександра Сирського стане заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

Раніше, 8 лютого, увечері президент Володимир Зеленський звільнив головнокомандувача ЗСУ, генерала Валерія Залужного. За словами глави держави, з цього дня до роботи приступить нова команда на чолі з екскомандувачем Сухопутних військ ЗСУ Олександром Сирським.

Станом на зараз вже відомо, що на керівні посади в армії розглядають бригадних генералів Андрія Гнатова, Михайла Драпатого, Ігоря Скибюка та полковників Павла Палісу і Вадима Сухаревського.

Минулого тижня президент Володимир Зеленський зустрівся з Головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним, щоб особисто обговорити питання його відставки. Глава держави запропонував головному написати рапорт на звільнення, проте не запропонував іншу значиму посаду, яку той міг би обійняти.

Читайте також

1