Антоненка випустили з-під варти під домашній арешт

Під вартою Антоненко був від грудня 2019 року
Важливо
Антоненка випустили з-під варти під домашній арешт
Андрій Антоненко (фото: УНІАН)
30 Квітня 2021, 17:16
читать на русском

Обвинуваченому у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку змінили запобіжний захід та відправили під домашній арешт.

Про це повідомив активіст Сергій Стерненко у Facebook.

Андрію Антоненку змінили запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт! Якби ми були байдужі, то не було б навіть цієї маленької перемоги. Ніколи не мовчіть!, - написав він.

На засіданні 30 квітня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення відпустити з-під варти Антоненка під цілодобовий домашній арешт. Він також повинен буде носити електронний браслет.

Андрій Антоненко з дружиною у залі суду

Андрій Антоненко з дружиною у залі суду (фото: twitter.com/whatafuck71)

Антоненка затримали 12 грудня 2019 року, а від 14 грудня він перебував у СІЗО. За цей час у нього значно погіршилось здоров'я.

Як повідомив народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко, на поруки подавали депутати - Михайло Бондар (Європейська Солідарність) та Ігор Герасименко від "Слуги народу".

Депутати від ЄС вже неодноразово подавали відповідні клопотання, а ось Слуга з'явився тут вперше - і відразу результат. Вітаю Андрія Антоненка! Нарешті це неподобство і несправедливість хоча б частково припиняться!, - зазначив Гончаренко.

Фото із зали суду

Фото із зали суду (t.me/oleksiihoncharenko)


Контекст. Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

28 вересня 2020 року розпочався розгляд справи по суті.

Читайте більше у нашому матеріалі"Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні".

Читайте також

1