Апеляційний суд не відпустив Антоненка на поруки

Андрій Антоненко надалі залишиться під вартою як мінімум до 2 квітня
Головне
Апеляційний суд не відпустив Антоненка на поруки
Андрій Антоненко (фото: УНІАН)
10 Лютого 2021, 19:25
читать на русском

Київський апеляційний суд вирішив залишив під арештом Андрія Антоненка, якого звинувачують в убивстві журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє Суспільне.

Під час засідання адвокати знову заявили, що звинувачення не має жодних доказів причетності Антоненка до злочину, крім експертизи ходи і просили змінити запобіжний захід. На поруки Антоненка хотіли взяти 15 осіб, а суд попросив вибрати чотирьох.

Обвинувачення виступило проти зміни запобіжного заходу через ризики, що обвинувачений переховуватиметься від суду і впливатиме на свідків, більшість з яких ще не допитані.

Зрештою суд відхилив клопотання про зміну запобіжного заходу і Антоненко залишиться під вартою як мінімум до 2 квітня.

Читайте також

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

28 вересня 2020 року розпочався розгляд справи по суті.

17 грудня 2020 року суд Києва залишив під вартою фігуранта справи про вбивство Павла Шеремета Андрія Антоненка, попри наявні симптоми коронавірусу.

2 лютого Шевченківський районний суд міста Києва продовжив арешт підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку та Юлії Кузьменко. Яні Дугарь продовжили строк дії особистих зобов'язань. Під вартою фігуранти пробудуть до 2 квітня.

Читайте більше у нашому матеріалі"Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні".

1