Справа Шеремета: Антоненку, Кузьменко та Дугарь продовжили запобіжні заходи до квітня

На засіданні розглядали перший том доказів у справі
Справа Шеремета: Антоненку, Кузьменко та Дугарь продовжили запобіжні заходи до квітня
Підозрювані у справі про вбивство Шеремета. Фото: УНІАН
2 Лютого 2021, 21:48
читать на русском

Шевченківський районний суд міста Києва продовжив арешт підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку та Юлії Кузьменко. Яні Дугарь продовжили строк дії особистих зобов'язань. Під вартою фігуранти пробудуть до 2 квітня.

Відповідне рішення суд ухвалив на сьогоднішньому засіданні.

Так, суд продовжив до 2 квітня включно дію запобіжних заходів підозрюваним у справі про вбивство Шеремета Антоненку та Кузьменко, а також строк дії особистих зобов'язань для Яни Дугарь.

Клопотання прокурора задовольнити. Продовжити термін запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинуваченому Антоненко Андрій до 2 квітня 2021 включно, - заявила суддя Оксана Голуб.

На засідання виступили адвокати обвинувачених. Розгляд справи, як повідомляє Суспільне, розпочали із першого тому доказів у справі. Адвокати Антоненка просили у суду розпочати з експертизи росту. Однак суд відхили його.

Адвокат Антоненка Святослав Кулик заявив, що одним з аргументів суду, чому Антоненка тримають під вартою – це обґрунтованість підозри.

Однак, експертиза росту, яку ми провели, вона розбиває підозру вщент. Ми будемо знову просити суд дослідити суд спочатку ці докази, - сказав Кулик.

Читайте також

Клопотання правозахисників Антоненка про те, щоб впустити до зали суду поручителів та родичів підозрюваного суд також відхилив.

Наступне засідання відбудеться 9 лютого о 14:00.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

28 вересня 2020 року розпочався розгляд справи по суті.

17 грудня 2020 року суд Києва залишив під вартою фігуранта справи про вбивство Павла Шеремета Андрія Антоненка, попри наявні симптоми коронавірусу.

Читайте більше у нашому матеріалі"Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні".

1