Геращенко про справу Шеремета: причетність спецслужб Білорусі не вплине на хід справи

Нова інформація, яка сьогодні розповсюджена у ЗМІ, стосується питання, хто був можливим замовником вбивства
Головне
Геращенко про справу Шеремета: причетність спецслужб Білорусі не вплине на хід справи
Антон Геращенко (фото: УНІАН)
4 Січня 2021, 19:28
читать на русском

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко сказав, що версія про причетність спецслужб Білорусі до вбивства журналіста Павла Шеремета не вплине на хід справи підозрюваних у цьому злочині. Про це він розповів у коментарі "Прямому".

Геращенко (досьє Антона Геращенка) зазначив, що джерела Служби зовнішньої розвідки проінформували українських правоохоронців щодо наявності інформації про причетність білоруського КДБ. Поліція наразі працює над цим.

За словами заступника міністра, планується допит особи, що стала джерелом витоку аудіозапису розмови за участі ймовірних білоруських силовиків щодо можливої ліквідації Шеремета.

До цієї інформації ставимося серйозно, і вона може бути однією з версій, хто є замовником, – сказав Геращенко.

Читайте також

Про вплив нової інформації на подальшу долю фігурантів (Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко, Яни Дугарь), яких підозрюють у вбивстві, та які перебувають під арештом заступник міністра МВС сказав: "Нова інформація, яка сьогодні розповсюджена у ЗМІ, стосується питання, хто був можливим замовником вбивства Павла Шеремета. Це жодним чином не стосується того, хто був виконавцем".

Геращенко наголосив, що двом фігурантам - Антоненку та Кузьменко, оголосили підозру саме у виконанні вбивства Павла Шеремета. Одній особі (Дугарь) - в тому, що вона була співучасником в організації вбивства Шеремета.

Тому на їхній (трьох підозрюваних, - ред.) процесуальний статус це ніяк не впливає, – сказав заступник міністра.

Нагадаємо, що журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

17 грудня підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, відомого як Riffmaster, залишили під вартою попри наявні симптоми коронавірусу.

Білоруські ЗМІ повідомили, що Олександр Лукашенко та КДБ Білорусі планували вбивство Шеремета.

Читайте також наш матеріал: "Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні"

1