Нацполіція зробить свідком чоловіка, що оприлюднив записи КДБ про Шеремета

Поліція також обіцяє йому належну охорону
Головне
Нацполіція зробить свідком чоловіка, що оприлюднив записи КДБ про Шеремета
Фото: сайт Нацполіції
5 Січня 2021, 16:05
читать на русском

Нацполіція запланувала проведення слідчих дій із розпорядником звукозапису в рамках розслідування вбивства Павла Шеремета.

Як повідомляється на сайті НПУ, аудіозапис, який отримала Національна поліція України, вже направлений на проведення фоноскопічної експертизи.

Правоохоронці зазначають, що зацікавлені в отриманні додаткової інформації, яка може стосуватися замовників вбивства Павла Шеремета. Але для цього необхідно провести відповідні слідчі дії з людиною, яка володіє аудіозаписами розмов про знищення журналіста.

За інформацією правоохоронців, власник звукозапису наразі знаходиться на території однієї з країн Євросоюзу, тому слідчі готуються найближчим часом виїхати на зустріч із ним.

Читайте також

Крім того, слідчі Нацполіції підготували офіційне запрошення в Україну особі, котра є розпорядником звукозапису, для участі в слідчих діях. Чоловік отримає процесуальний статус свідка, також йому буде забезпечена належна охорона, - кажуть у НПУ.

Також поліціянти зазначили, що отримана інформація про так званий "білоруський слід" у вбивстві Шеремета стосується виключно замовників вбивства журналіста, і ці матеріали відпрацьовуються в окремому кримінальному провадженні.

Як раніше повідомляло слідство, одним із мотивів скоєння злочину може бути професійна діяльність загиблого, який неодноразово критикував владу, в тому числі й Білорусі. Тобто інформація про ігнорування органом досудового розслідування цієї версії не відповідає дійсності, - кажуть силовики.

Нагадаємо, що журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугар та ветерана АТО Андрія Антоненка.

Білоруські ЗМІ повідомили, що Олександр Лукашенко та КДБ Білорусі планували вбивство Шеремета.

Читайте також наш матеріал: "Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні"

1