"Антонов" має сучасні технології та кваліфіковані кадри для розроблення українських літаків

Для авіабудування залучають молодих ентузіастів
Ексклюзив
"Антонов" має сучасні технології та кваліфіковані кадри для розроблення українських літаків
Український літак АН-178 (Фото: ДП “Антонов”)
15 Листопада 2021, 13:36
читать на русском

Державне авіабудівне підприємство "Антонов" сьогодні має і сучасні технології та кваліфікований кадровий склад.

Про це заявив перший заступник генерального директора, генеральний конструктор ДП ​​"АНТОНОВ" Олександр Двейрін в інтерв'ю Парламент.UA.

Авіабудування вибирають все-таки переважно ентузіасти. Пропрацювавши навіть 3-5 років на нашому підприємстві, молодик виростає у фахівця, на якого є попит як в Україні, насамперед на рідному підприємстві, так і за кордоном. А ми привабливі ще тим, що, по-перше, наша фірма працює, а по-друге, у нас налагоджено повний цикл створення літаків – від проєктування до будівництва та випробувань. Насамперед ми формуємо та розробляємо свій власний продукт, а не є контрактними виконавцями сторонніх ідей та замовлень. Тут більше місця для творчості та реально відмінна школа навчання, - заявив він.

За його словами, підприємство намагається робити все, щоб професія авіабудівника залишалася привабливою.

Наприклад, спеціально для наших молодих спеціалістів запроваджуємо персональні надбавки до зарплат. Наприклад, 15% збільшення до окладу відразу при вступі на роботу. Минає рік, якщо людина себе добре зарекомендувала, даємо вже 30% тощо. Молоді фахівці, які особливо проявили себе, можуть мати персональну надбавку до 100% окладу. Плюс премії за підсумками роботи місяця, - додав Двейрін.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що "Антонов" вперше за 30 років будує для держави три літаки й нові танки.

Читайте також