Арахамія розповів про найбільший провал у роботі Ради в 2021 році

Нардепи не встигли ухвалити закон про накопичувальну пенсійну систему
Арахамія розповів про найбільший провал у роботі Ради в 2021 році
Давид Арахамія (фото: УНІАН)
17 Грудня 2021, 13:17
читать на русском

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія назвав основний провал роботи Ради у цьому році: нардепи не встигли ухвалити законопроєкт про накопичувальну пенсійну систему.

Про це пише видання Цензор.НЕТ.

Це стосується усіх вас, а не пенсіонерів. Ті, хто вже на пенсії, фактично нічого від цього не виграють. А от люди, які зараз працюють, мають у майбутньому отримувати нормальну пенсію, - зауважив нардеп.

Арахамія також розповів, як працює накопичувальна пенсійна система у Америці.

Я у 2004 році працював у США. Коли я вперше прийшов на роботу, мені кажуть: Ось твій пенсійний рахунок, скільки будеш скидати? Я питаю: А як це працює? Відповідають: От скільки ти скинув, роботодавець має подвоїти цю суму. У вас є таке природне бажання спочатку взяти із роботодавця якомога більше. Але від себе теж треба "відщипнути". Кожного місяця ви можете це змінювати. Фактично потім іде такий і реальному часі розрахунок, залежно від ваших вкладів, скільки отримуватимете у майбутньому, коли вийдете на пенсію. У США, до речі, ці кошти можна інвестувати у нерухомість, акції і таке інше,- пригадав нардеп.

Нагадаємо, раніше міністерка соціальної політики Марина Лазебна заявила, що у міністерства є цілий план для підвищення пенсій на 2022 рік.

Читайте також