Арестович розповів, чому Росія хоче повернути очні переговори в ТКГ щодо Донбасу

РФ продовжує спроби нав'язати Україні переговори з бойовиками "ЛНР/ДНР"
Арестович розповів, чому Росія хоче повернути очні переговори в ТКГ щодо Донбасу
Олексій Арестович (фото: УНІАН)
10 Серпня 2021, 10:28
читать на русском

Речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович назвав причину, чому Росія хоче повернути очні переговори в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу. Зокрема Москва хоче показати, що не є стороною конфлікту.

Про це Арестович сказав в інтерв’ю телеканалу "Дом".

За його словами,  Росія не покидає спроби нав’язати Україні переговори з представниками "Л/ДНР".

Оскільки не вдалося відразу переконати в цьому нових представників ОБСЄ, які прийшли в ТКГ на роботу, то, мабуть, вирішили зробити так, щоб в кадрах замиготіли українські представники з представниками так званих "ЛНР/ДНР" за одним столом, разом з представниками ОБСЄ, - зазначив він.

Після цього Росії легше буде "продавати ідею про те, що Україна вступила з нами в прямі переговори".

Арестович наголосив, що очні зустрічі також неможливі й через COVID-19, оскільки після потрібно було б йти на самоізоляцію.

Тепер увага: зустрічі Тристоронньої контактної групи проходять раз на два тижні. Це означає, що, зустрівшись з ними за одним столом, ми повинні будемо два тижні сидіти в ізоляції, потім знову два тижні в ізоляції. Зустрічатися з ними в умовах коронавірусу — це означає сісти на безперервну ізоляцію. Ми не можемо собі цього дозволити, - наголосив спікер.

Нагадаємо, що в кінці липня представник Росії в ТКГ Борис Гризлов запропонував провести наступне засідання в очному режимі в Мінську. Українська сторона в ТКГ та ОБСЄ не підтримали цю ідею.

Крім того, новим місцем, де будуть проводитися переговори щодо Донбасу, може стати будь-яке місто "від Відня до Стокгольма".

Читайте також

1