Арестович вважає, що у світі немає альтернатив Мінським угодам

Колективний Захід поки не може зсунути Росію з її позицій
Арестович вважає, що у світі немає альтернатив Мінським угодам
Олексій Арестович. Фото: УНІАН
25 Червня 2021, 21:11
читать на русском

Радник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович заявив, що наразі заміни Мінським угодам немає, але є певні альтернативи.

Про це Арестович заявив в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, в змісті роботи ТКГ є два аспекти: стратегічний, про який каже президент Володимир Зеленський, і тактичний – це конкретні питання безпеки, відкриття КПВВ, обмін полоненими, соціальні питання, виплата пенсій, які вони вирішуються одночасно зі стратегічними.

Не скажу, що ми в цьому аж надто ефективні, як ТКГ в цілому. Але ми розуміємо просту річ – альтернативи Мінським угодам при всіх дурощах при підписанні, маю на увазі "спочатку вибори, а потім кордон", інших пропозицій у світі немає. Зараз складаються певні альтернативи – план Кравчука, запропонований у листопаді, і кластери, які внесли разом Франція, Німеччина та Україна на розгляд Росії. Це, можна сказати, подальший розвиток "Мінська", - зазначив Арестович.

На думку радника, колективний Захід поки не може зсунути Росію з її позицій. Росія не посувається.

Арестович (досьє Олексія Арестовича) висловив припущення, що у жовтні Україна буде мати іншу архітектуру безпеки у Східній Європі, а також будуть нові спроби набуття нових рішень. За його словами, це літо певною мірою буде вирішальним.

Нагадаємо, що відомий російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський заявив, що ідея російської влади, яку вона хоче втілити за допомогою Мінських угод - легалізувати в українському правовому полі військово-терористичний плацдарм, створений на Донбасі, нічого в ньому не змінюючи по суті.

Читайте також