Не Мінськ: Кравчук розповів про перенесення переговорів щодо Донбасу

Україна звернеться до ОБСЄ
Головне
Не Мінськ: Кравчук розповів про перенесення переговорів щодо Донбасу
Леонід Кравчук (фото: Facebook)
27 Травня 2021, 10:57
читать на русском

Після закриття кордону із Білоруссю через примусове приземлення літака і арешт Романа Протасевича Мінськ не може бути майданчиком для обговорення ситуації на Донбасі.

Про це заявив очільник української делегації контактної групи щодо Донбасу Леонід Кравчук в ефірі "Україна 24".

У нас не буде вже рейсів до Білорусі, ми не зможемо навіть туди потрапити. Таким чином, з огляду на ситуацію, що склалася, диктаторську поведінку, яку демонструє самопроголошений президент Білорусі Лукашенко, зрозуміло, що ми не можемо навіть розглядати питання про точку обговорення - мінський майданчик. Ми обов'язково будемо шукати новий майданчик, - заявив він.

За його словами, Україна буде звертатися до всіх сторін переговорів з питанням про пошук нового місця для перемовин, передусім - до ОБСЄ.

Читайте також

Контекст. 23 травня літак компанії Ryanair, який слідував за маршрутом Афіни-Вільнюс, здійснив незаплановану посадку в аеропорту "Мінськ". На борту літака перебував засновник найбільшого опозиційного білоруського телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич разом зі своєю дівчиною.

За даними окремих ЗМІ, для того, щоб змусити пасажирський літак сісти в аеропорту Мінська, владою Білорусі було піднято військовий винищувач Міг-29.

24 травня президент Володимир Зеленський (досьє Зеленського) доручив уряду підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю.

Читайте наш матеріалЗатримання Протасевича: навіщо це Лукашенкові і як реагує Україна і світ

1