Арестович розповів, чому Росія відмовилась від екстреного засідання в ТКГ

Україна вестиме переговори лише з Росією
Важливо
Арестович розповів, чому Росія відмовилась від екстреного засідання в ТКГ
Олексій Арестович. Фото: УНІАН
13 Серпня 2021, 18:58
читать на русском

Росія відмовилась від участі у позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи, яке скликала Україна через смерть місцевого жителя на Донбасі внаслідок російського обстрілу.

Про це розповів спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович у коментарі виданню РБК-Україна.

Так, скликали. Це вже друге скликання. Перш, коли були поранені семеро наших військовослужбовців одночасно. Це було присвячено загибелі мирного жителя і взагалі темі негайного повернення до повного дотримання режиму припинення вогню. Але росіяни відмовилися, - сказав він.

За його словами, причиною відмови стало бажання Росії, аби Україна безпосередньо спілкувалась з "республіками". На таку умову, звичайно, Україна не йтиме, оскільки це означає їхню легалізацію. При цьому Україна дотримується своє позиції - переговорною стороною є Російська Федерація.

Нагадаємо, що 11 серпня російські найманці на Донбасі обстріляли населений пункт Новоселівка Друга Очеретинської громади. Внаслідок обстрілів загинув 86-річний мирний мешканець села.

Крім того, окупанти на Донбасі тримають у заручниках 295 українців, з яких 30 жінок.

Читайте також