Конфлікт у ТКГ: один з представників України погрожує виходом з групи

Сергій Гармаш обіцяє вийти з ТКГ, якщо її роботі надалі братимуть участь "громадські експерти з "ЛДНР"
Конфлікт у ТКГ: один з представників України погрожує виходом з групи
Сергій Гармаш, Фото: Фейсбук
19 Лютого 2021, 18:50
читать на русском

Один з представників України в Тристоронньої контактній групі Сергій Гармаш пригрозив вийти зі складу ТКГ, якщо керівництво української делегації не вживатиме заходів щодо визнання нерегламентною присутність на переговорах "громадських експертів" з "ЛНР" і "ДНР".

Про це сам Гармаш заявив в інтерв'ю виданню "Остров".

Представник України в ТКГ розповів, що "якісь громадські експерти (з" ЛНР "і" ДНР "- Ред.), які представляють незрозуміло кого", були присутні вже на третьому в цьому році онлайн-засіданні ТКГ.

Все просто: або я переконую керівництво в правоті своїх аргументів, і ми починаємо дієво реагувати на порушення формату переговорів і режиму конфіденційності ... Або потрібно шукати відповіді на запитання: що я роблю на кораблі, який пливе не в ту сторону? Тобто, - чи не час на вихід?  - сказав Гармаш.

Читайте також

Він також розповів, що офіційно жодна з сторін не визнала, що саме вона запросила цих "невідомих експертів".

Росія заявила, що вона не має відношення до формування складів" інших делегацій ". Україна їх не запрошувала. ОБСЄ - теж. Тоді - хто? Якщо ми погоджуємося з фактом присутності цих людей, то ми, виходить, визнаємо маріонеток Росії з ОРДЛО окремими делегаціями? Визнаємо їх право самим запрошувати на переговори "експертів"? Визнаємо їх повноцінної стороною переговорів? Ми не реагуємо на це, а вони вже третє засідання сидять на ТКГ, і потім нам будуть розповідати про таку переговорної "традиції". Але ж традиції створюємо ми, - наголосив Гармаш.

Нагадаємо, віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що Україна не відмовлятиметься виконувати Мінських домовленостей, принаймні до того часу, поки не буде знайдено іншого майданчика з залученням додаткових партнерів.

1