Армен Саркісян назвав можливим визнання незалежності Нагірного Карабаху

Єреван домагається, щоб Туреччина "відсторонилася" від проблеми Карабаху
Армен Саркісян назвав можливим визнання незалежності Нагірного Карабаху
Армен Саркісян Фото: president.am
5 Жовтня 2020, 19:31
читать на русском

Президент Вірменії Армен Саркісян заявив, що країна може визнати незалежність Нагірного Карабаху і надати "пряме сприяння" самопроголошеній республіці, яку вірмени називають "Арцах".

За словами Саркісяна, Єреван домагається, щоб Туреччина "відсторонилася" від проблеми Карабаху, і лише після цього можливе відновлення в колишньому форматі переговорів про його статус, повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте також

Нагадаємо, що 29 вересня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара готова підтримати Азербайджан як в переговорному процесі, так і "на полі бою".

Президент Франції Еммануель Макрон вважає небезпечними заяви Туреччини на підтримку Баку під час конфлікту у Нагорному Карабаху та проведе консультації з цього питання з лідерами США і Росії.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звернувся до радника президента США з національної безпеки Роберта О’Браєна з питанням про використання турецьких винищувачів F-16 в Нагірному Карабасі.

Читайте також

Пашинян запитав представника Білого дому, чому США не роблять нічого, щоб завадити Туреччині використовувати винищувачі американського виробництва.

За словами Пашиняна, О’Брайен "почув" його стурбованість, і пообіцяв організувати телефонну розмову між лідером Вірменії і президентом США Дональдом Трампом.

1