Авіатроща Ан-26: командувачу ВПС ЗСУ оголошено про підозру

ДБР підозрює у службовій халатності командувача ВПС ЗСУ Сергія Дроздова
Головне
Авіатроща Ан-26: командувачу ВПС ЗСУ оголошено про підозру
ДСНС
18 Грудня 2020, 13:18
читать на русском

Державне бюро розслідувань оголосило підозру у службовій халатності командувачу Військово-повітряних сил Збройних сил України Сергію Дроздову у справі про авіакатастрофу літака Ан-26 під Чугуєвом.

Про це на брифінгу повідомив начальник відділу ДБР Вадим Приймачок.

У ДБР стверджують, що володіють доказами, на основі яких підозрюють певних осіб, які відповідали за організацію польотів і порушили інструкції у своїй службовій діяльності.

Характеризуючи порушення Приймачок розповів, що на борт літака допустили сторонніх осіб, а саме льотчиків-курсантів, які не мали досвіду керування літаками. За словами посадовця, командир літака також не мав навичок керування літаком в нічний час.

Наразі вручено письмове повідомлення про підозру керівнику польотів військової частини, який того дня керував польотами, командиру зазначеної військової частини, який підписав план польотів з порушеннями, також підозру отримав командувач Військово-повітряних сил ЗСУ, який халатно ставився до своїх службових обов`язків, що спричинило трагедію, - повідомили у ДБР.

За словами Приймачка, вину підозрюваних підтверджують результати експертиз.

Жодного з підозрюваних не затримано і поки що не обрано запобіжного заходу.

Читайте також

Нагадаємо, 25 вересня військовий літак з групою курсантів на борту впав на трасі Харків-Чугуїв за 2 км від аеродрому. На борту було 27 людей (20 курсантів та 7 офіцерів). Один з двох курсантів, які вижили під час авіакатастрофи, помер у лікарні.

Міністерство оборони України виплатить по 1,57 мільйона гривень як одноразову допомогу членам родин загиблих військовослужбовців у катастрофі АН-26 на Харківщині.

Пізніше Уруський заявив, що "чорні скриньки" з літака Ан-26 знайдені. Вони у задовільному стані і їх почали розшифровувати.

28 жовтня урядова комісія з розслідування катастрофи літака Ан-26Ш у Чугуєві Харківської області оприлюднила причини трагедії. Серед факторів - відмова лівого двигуна літака, що спричинила виникнення особливої ситуації, несвоєчасне переведення літака на зниження, недостатня підготовка екіпажу.

3 грудня генпрокурорка України Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової) повідомила, що прокуратура закінчує розслідування катастрофи Ан-26.

1