Автор скандальних законопроєктів нардеп Мазурашу придумав ще одну новацію, аби змінити хід історії

Мазурашу пропонує запровадити щоденну молитву у визначений період часу за перемогу України у війні проти РФ
Автор скандальних законопроєктів нардеп Мазурашу придумав ще одну новацію, аби змінити хід історії
Георгій Мазурашу (Фото з особистого архіву нардепа)
12 Грудня 2023, 11:40
читать на русском

Народний депутат України від партії "Слуга народу" Георгій Мазурашу ініціював законопроєкт щодо оголошення загальнонаціонального щоденного часу молитви за перемогу та звільнення всієї території України від російської окупації.

Картку проєкту опубліковано на сайті парламенту.

Таким чином нардеп Мазурашу пропонує запровадити щоденну молитву у визначений період часу за перемогу України у війні проти російських загарбників. Наразі текст закону відсутній.

У себе в Facebook Мазурашу заявив, що така молитва раніше "міняла хід історії" в інших країнах.

За його словами, у Британії Черчілль у травні 1940 року заснував день національної молитви. "Після цього за п'ять днів у країну прилетіла звістка про успішну евакуацію британської армії з Дюнкерка", - проводить паралелі депутат.

Також він каже, що національну молитву оголосили у США напередодні висадки союзників у Нормандії 1944 року.

При цьому сам Мазураш пропонує проводити загальну молитву не одноразово, як у США та Британії, а щодня.

Зауважимо, загалом за час роботи в парламенті нардеп Мазурашу став співавтором понад 500 законопроєктів. До прикладу, нещодавно він запропонував мобілізувати на війну правоохоронців з досвідом носіння вогнепальної зброї.

Крім того, нардеп хотів дозволити комунальникам та власникам будинків збирати інформацію про чоловіків від 18 до 60 років та передавати в ТЦК, а також вручати повістки таким чоловікам.

Також у березні депутат пропонував прийняти зміни, аби не лише студентам і спортсменам дозволити виїжджати за кордон, а й чоловікам "на умовах гарантованої фінансової підтримки Збройних сил України".

Нагадаємо, нардеп Мазурашу і раніше відзначався скандальними законопроєктами, зокрема про дозвіл командирам на убивство підлеглих, які відмовляються виконувати накази під час війни, про те, аби з 16 років дозволити балотуватися в мери, а ще раніше - про заборону ЛГБТ спільноти в Україні та про заборону продавати спиртне у магазинах (у мирний час до війни)

Також Мазурашу зареєстрував на сайті Верховної Ради законопроєкт, який передбачає ув'язнення українців на 5-7 років за критику влади. Посадовець заявив, що вже втомився поповнювати "чорний список" хейтерів у Faceebook і обрані народом депутати не мусять читати "тонни сміття" від коментаторів.

Читайте також

1