Автора фрази "Русский военный корабль, иди на ..." звільнили з російського полону

Ім’я героя тримають в секреті
Автора фрази "Русский военный корабль, иди на ..." звільнили з російського полону
Поштова марка Фото: https://t.me/igorsmelyansky
23 Травня 2022, 19:35
читать на русском

Справжнього автора славнозвісної фрази "Русский военный корабль, иди на ..." звільнили з російського полону 23 травня.

Про це повідомив начальник прикордонної застави "Острів Зміїний" Богдан Гоцький в етері національного телемарафону.

Він сказав, що доступ до радіостанції на острові мали лише прикордонники. Росіяни, які висунули вимогу захисникам Зміїного здатися, пропонували також їм роботу, велику зарплату і стабільність. Однак наші військовослужбовці відмовились.

Одному з військовослужбовців урвався терпець і він вказав напрямок кораблю. Це мій підлеглий. Він перебував півтора місяця в полоні, наразі на свободі, - заявив Гоцький.

Нагадаємо, до цього часу вважалося, що автором цієї фрази був морський піхотинець Роман Грибов.

Речник ДПСУ Андрій Демченко зазначив, що ім’я прикордонника, який промовив ці слова, не називали свідомо, бо розкриття його особи могло зашкодити йому в полоні. Зараз, на щастя, він у безпеці.

Він каже, що медійна публічність морського піхотинця Романа Грибова певною мірою була операцією з інформаційного прикриття, яке гарантувало безпеку його побратимів, які потрапили у полон.

Нагадаємо, на другий день війни стало відомо про атаку російських бойовиків на острів Зміїний. Спочатку повідомлялося, що окупанти вбили українських захисників на острові. Втім у Військово-морських силах ЗС України повідомили, що українські прикордонники та морські піхотинці з острова Зміїний живі, проте перебувають у полоні в російських окупантів.

У мережі інтернет зявився аудіозапис, як росіяни вимагали від українських прикордонників, які служать на острові Зміїний, здатися.

"Я русский военный корабль.Предлагаю сложить оружие и сдаться во избежание коровопролития и неоправданных жертв. В противном случае по вам будет нанесен бомбовый удар", - заявляв противник.

На цю вимогу один з українських захисників вигукнув: "Русский военный корабль иди нах...". Тепер ця фраза уособлює незламність України та її захисників.

Читайте також

1