Авторитарного режиму в Україні не буде - Зеленський

Президент розповів по демократичне українське суспільство
Головне
Авторитарного режиму в Україні не буде - Зеленський
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
3 Вересня 2021, 11:36
читать на русском

Президент Володимир Зеленський вважає, що в Україні неможливе повернення до авторитарного режиму.

Про це він сказав під час спілкування з викладачами та експертним середовищем Стенфордського університету в межах візиту до США, передає його пресслужба.

Відповідаючи на запитання, чи не боїться він, убивши "дракона", стати "драконом", Зеленський зазначив, що українське суспільство настільки демократичне, що авторитаризм у нашій країні вже не зможе установитися.

Щодо "вбити дракона", то я президент України два роки. У ваших знайомих (у Росії. – Ред.) ситуація складніша, але це – внутрішній вибір вашої країни. А українське громадянське суспільство настільки сильне, вільне й демократичне, що хто б що не хотів, хто б собі що не придумав, "дракону" з'явитися в Україні неможливо - крила підріжуть, - сказав президент.

Він нагадав фільм "Убити дракона" режисера Марка Захарова та наголосив, що українці та росіяни мають спільні періоди історії та перемоги, водночас державна політика Російської Федерації відрізняється від української державної політики й спрямована на те, щоб щось забрати, а не дати.

Ми читали сигнали Російської Федерації – нібито Україна не хоче закінчити війну. Дивно. Війну не ми почали. Ми то із задоволенням хочемо закінчити. Але ми її не починали, – наголосив президент.

Нагадаємо, на початку серпня президент Володимир Зеленський звернувся до жителів тимчасово окупованих територій, які вважають себе росіянами, та запропонував їм їхати та шукати місце в Росії.

Читайте також наш матеріал: Шість президентів незалежної України: хто і чим запам'ятався

Читайте також

1