Байден шукає час у розкладі, аби зустрітися з Зеленським

Президенти США і України зустрінуться влітку, але точної дати немає
Головне
Байден шукає час у розкладі, аби зустрітися з Зеленським
Білий дім (Фото: Вікіпедія)
20 Липня 2021, 14:22
читать на русском

Зустріч Володимира Зеленського і Джо Байдена у Білому домі обов`язково відбудеться цього літа, проте точної дати цієї події наразі ще немає.

Про це в інтерв’ю "Радіо Свобода" повідомив тимчасовий повірений у справах США, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент.

Коли президент Байден та президент Зеленський спілкувалися вдруге, президент Байден запропонував, щоб зустріч була в липні або пізніше влітку. Тобто зустріч буде, трохи пізніше. Не в липні, а, думаю, в серпні, – зазначив американський чиновник.

На запитання, чи є наразі які-небудь перепони для зустрічі Зеленського та Байдена, Кент заперечив і додав, що "зараз питання лише в тому, щоб знайти час у розкладі президента Байдена".

Як я казав, зустріч буде влітку. Але не зараз, – ще раз підкреслив Кент.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Байден запросив президента України Зеленського цього літа відвідати Білий дім.

Очікується, що головною темою зустрічі Байдена і Зеленського стане питання безпеки, роль Вашингтона у процесі припинення російської агресії і деокупації українських територій.

Читайте також

1