Байден запросив Україну на віртуальний саміт за демократію

Серед запрошених немає Росії, Китаю та Туреччини
Важливо
Байден запросив Україну на віртуальний саміт за демократію
Джо Байден (Фото: Твітер)
24 Листопада 2021, 08:22
читать на русском

Президент США Джо Байден запросив Україну взяти участь у віртуальному саміті за демократію. Також приєднаються ще 110 країн.

Про це повідомили на сайті американського Державного департаменту.

Зазначається, що захід відбудеться 9-10 грудня. До нього приєднаються лідери урядів, громадянського суспільства та приватного сектору. Переговори стосуватимуться проблем та можливостей, з якими стикаються демократії.

Саміт надасть лідерам платформу для оголошення як індивідуальних, так і колективних зобов'язань, реформ та ініціатив щодо захисту демократії і прав людини в країні і за кордоном, - йдеться у повідомленні Держдепу.

Очікується, що учасники віртуальної зустрічі зможуть обговорити внутрішні та міжнародні ініціативи щодо трьох ключових тем:

  • захист від авторитаризму;
  • протидія корупції та боротьба з нею;
  • сприяння повазі прав людини.

Також у саміті візьмуть участь держави-члени Європейського Союзу, Індія, Південно-Африканська Республіка, Філіппіни, Грузія, Литва, Латвія та інші країни. Серед запрошених немає Росії, Китаю та Туреччини.

Нагадаємо, що 1 листопада президент України Володимир Зеленський виступив на Конференції ООН з питань зміни клімату COP26 у місті Глазго.

Читайте також

1