Безкоштовно у "Феофанії" може лікуватися кожен українець, але є умови

Стало відомо, хто може лікуватися у лікарні безкоштовно
Безкоштовно у "Феофанії" може лікуватися кожен українець, але є умови
Феофанія Фото: Фейбсук
2 Грудня 2020, 12:25
читать на русском

Клінічна лікарня "Феофанія" може приймати хворих на COVID-19 пацієнтів на госпіталізацію як на платну основу, так і безкоштовно.

Про це повідомили у медзакладі у відповідь на запит hromadske.ua.

У лікарні зазначили, що, відповідно до указу президента від 14 січня 2020 року, безкоштовно там може лікуватися кожен громадянин України за наявності показань до госпіталізації. Перед цим їх оглянуть спеціалісти "Феофанії". Безкоштовне лікування можливо лише у випадку наявності бюджетних призначень.

Читайте також

Окрім того, лікуватися у "Феофанії" можна й за власний кошт пацієнта, якщо є показання до госпіталізації. Вартість одного ліжко-дня для лікування пацієнта з COVID-19 становить 7 800 гривень.

На сьогодні опрацьовується питання змін до постанови Кабінету міністрів про можливість заключення договорів НСЗУ на технології, яких немає в інших лікувальних закладах, — зазначили у "Феофанії".

У лікарні також розповіли, що для надання стаціонарної допомоги хворим на коронавірус було перепрофільовано корпус №3, в якому розгорнуто 42 ліжка. Є також можливість збільшити кількість до 92-95, але для цього потрібно розв’язати проблему з постачанням кисню та залучити додатковий персонал.

Станом на 1 грудня "Феофанія" вже пролікувала 162 пацієнти, хворих на коронавірус.

Читайте також

Нагадаємо, у лікарні від коронавірусу лікувалися президент Володимир Зеленський (досьє Зеленського) та голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Єрмак (досьє Єрмака) зазначав, що рішення лікуватися не вдома на самоізоляції, а у "Феофанії", було ухвалено через неможливість організувати належний "рівень захищеності зв'язку".

23 листопада президент та керівник його Офісу повідомили, що отримали негативні тести на коронавірус і повертаються до роботи у звичному режимі.

1