Безвіз все ближче: Україна та Канада хочуть спростити поїздки для українців

Робоча група вже почала роботу
Важливо
Безвіз все ближче: Україна та Канада хочуть спростити поїздки для українців
Канада-Україна (фото: picabu)

Уряди України і Канади вирішили розширити співробітництво з питань міграції та спрощення режиму поїздок для українців. Представники країн створили робочу групу з питань мобільності.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і міністр у справах імміграції, біженців та громадянства Канади Марк Мендічіно підписали лист про наміри створити українсько-канадську робочу групу з питань мобільності між Міністерством закордонних справ України, Міністерством внутрішніх справ України і Міністерством у справах імміграції, біженців та громадянства Канади, - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що група буде працювати над широким спектром питань у сфері міграції та мобільності, включаючи питань спрощення режиму поїздок громадян України до Канади.

Робоча група стане ефективним інструментом спільного реагування на світові виклики у сфері міграції та новою платформою діалогу на шляху до спрощення режиму поїздок громадян України до Канади, - заявив Кулеба.

Читайте також

Як зазначили у міністерстві у справах імміграції, біженців та громадянства Канади, робоча група з мобільності є унікальним партнерством між країнами, яке дозволить Канаді Україні поділитися досвідом управління міграцією, збільшити набір персоналу, а також дозволить просувати канадські програми економічної імміграції та зміцнити співробітництво з питань, пов'язаних з міграцією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Канада виділить Україні близько 24 млн доларів на проєкти для підтримки жінок. Кошти направлені переважно жінкам з обмеженими можливостями та вразливими групами.

1