Білоруський журналіст Протасевич вийшов з-під домашнього арешту

Під домашнім арештом опозиціонер провів сім місяців
Білоруський журналіст Протасевич вийшов з-під домашнього арешту
Роман Протасевич на каналі «NEXTA Live» висвітлював акції протесту в Білорусі (стоп-кадр відео)
25 Січня 2022, 20:26
читать на русском

Ексголовний редактор Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич, затриманий після примусової посадки в Мінську літака RyanAir, вийшов з-під домашнього арешту.

Про це білоруський опозиціонер заявив в ефірі YouTube-каналу активіста Дмитра Бєлякова.

Останні сім місяців я провів під домашнім арештом, тільки зараз відбувається мій вихід у люди... Дуже важко адаптуватися та соціалізуватись, коли довго перебував в ізоляції. У мене фактично не було контактів із оточуючими людьми, був лише доступ до інтернету - зазначив він.

За словами Протасевича, розслідування продовжується і розкривати подробиці він не може.

Нагадаємо, Роман Протасевич і його подруга Софія Сапега були затримані та заарештовані в травні після примусової посадки в Мінську літака авіакомпанії Ryanair.

У Білорусії Протасевича звинуватили в організації масових заворушень. Силовики опублікували відео з арештованим, де він розповідав, як організовував протести у Білорусі. Батьки Протасевича заявляли, що сина змушують робити на камеру потрібні для режиму Лукашенка заяви. Вони підозрюють, що їхнього сина піддають тортурам.

У червні Слідчий комітет республіки Білорусь повідомив, що Протасевич і Сапега уклали зі слідством досудову угоду і їх перевели під домашній арешт.

Читайте також