Більшість креативних ідей належить Зеленському: Нікіфоров про звернення президента

В оточенні президента розповіли про те, що залишається за кадром записів щоденних звернень
Головне
Більшість креативних ідей належить Зеленському: Нікіфоров про звернення президента
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
4 Червня 2022, 14:40
читать на русском

Для мільйона українців, та й для самого президента Володимира Зеленського, своєрідним ритуалом стали щоденні звернення до українського народу.

У перші дні війни, у час найбільшої розгубленості, усі очікували на промови глави держави. Спершу президент звертався двічі на добу, тепер - один раз. Вечірні звернення від 24 лютого стали новою вимушеною традицією.

Як розповів речник президента Сергій Нікіфоров для ТСН, ідея кожен день виходити на зв'язок належить самому президенту. Як правило, звернення з’являються після 10 вечора. І, найчастіше Зеленський їх пише з різних куточків свого офісу, але бувають і винятки.

Такий виняток стався у перші дні війни, коли пішли чутки про втечу президента за кордон. Тоді Зеленський записав відео біля будівлі Офісу президента.

Відмовляла служба безпеки. Дуже сильно відмовляли, і зараз відмовляють, ну але це президент, йому не відмовиш, - каже речник про ідею записати звернення на ґанку офісу.

Своєю чергою були звернення у Маріїнському палаці, зі Святої Софії (вітав із Великоднем), з центру зруйнованої Бородянки - 8 травня у День пам'яті та примирення, або з Хрещатику - 9 травня.

Все тримається в таємниці, всі дізнаються в останній момент, навіть члени команди. Це робиться мінімальною кількістю людей, - розповідає Нікіфоров.

Він запевняє, що більшість кількість креативних ідей належить саме Володимиру Зеленському. Хоча не завжди його задуми розуміють навіть члени його команди.

Так, президент вирішив потролити російського диктатора путіна, який магічним дивом рукою не зачіпав мікрофон під час ніби-то зустрічі із представниками авіалінії РФ. Кілька днів поспіль Зеленський наприкінці свого звернення навмисно поправляв мікрофон.

Він це зробив, а режисер монтажу, який потім монтував це відео, він цього не зрозумів, і він це відрізав. Ми це потім намагалися повернути, - розповідає Нікіфоров.

В Офісі президента кажуть, що наразі офіціоз не на часі, а Зеленський востаннє публічно з'являвся у сорочці та піджаку ще 24 лютого. І ще одна майже інтимна деталь - Зеленський вирішив не голити бороди до повної перемоги України. І навіть радився зі своїм речником, який має бороду вже кілька років.

Ще навіть, коли трошки відростив, у мене питав: "Як тобі? Зручно з цим ходити?". Бо мені, каже, не дуже, але така ситуація, - пригадує речник.

Нікіфоров розповідає, основні меседжі своїх звернень Зеленський формує сам, редактори роблять завершений текст і додають уривки з указів. Усе, щоб перед сном країна почула фірмове "Слава Україні!".

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський показав світлини простих українців та військових, які на різних фронтах борються проти російських загарбників та за нашу свободу.

Читайте також

1