Більшість тіл невпізнанні, бо сильно обгоріли: Монастирський про атаку ворога на ТЦ у Кременчуці

Є багато фрагментів тіл, які треба ідентифікувати
Більшість тіл невпізнанні, бо сильно обгоріли: Монастирський про атаку ворога на ТЦ у Кременчуці
Наслідки ракетного удару по ТРЦ Амстор у Кременчуці / Фото: t.me/DMYTROLUNIN
28 Червня 2022, 13:14
читать на русском

Внаслідок ракетного удару по ТЦ "Амстор" у Кременчуці зникла безвісти 21 людина, загинуло - 18 людей. Більшість тіл невпізнанні, бо вони дуже сильно обгоріли. Криміналістична лабораторія збиратиме зразки ДНК та ідентифікуватиме загиблих.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час брифінгу 28 червня.

Наразі рятувальники розібрали вже 60% завалів на місці трагедії. Тому кількість жертв ще може зростати. За словами Монастирського, рятувальники намагатимуться повністю розібрати ТЦ до ранку 29 червня.

Маємо багато фрагментів тіл, які треба ідентифікувати. Сюди виїхала спеціальна криміналістична лабораторія, яка передана нам для розслідування воєнних злочинів міжнародними партнерами. Вона дозволить тут, на місці, зібрати зразки ДНК і приступити до ідентифікації, - розповів міністр.

Для встановлення осіб загиблих родичі будуть здавати зразки ДНК. Ідентифікація займає кілька днів. Швидкість отримання результатів залежить від того, як швидко люди здадуть ДНК.

Голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін наголосив, що ТРЦ "Амстор", який знищили росіяни, не мав жодного військового значення.

ТРЦ працював для мирних людей. Там продавали продукти, різні речі, зокрема, й іграшки. Туди батьки йшли з дітьми. І росіяни це прекрасно знали. Тобто, однозначно, вчора в Кременчуці стався неприхований і цинічний теракт, - зазначив він.

За інформацією Луніна, безвісти зникло 36 людей.

Більше десятка людей, які травмувалися у ТЦ "Амстор" звернулися до приватної клініки, що розташована неподалік закладу, повідомила виконувачка обов’язків директора медустанови Ольга Лобова у коментарі "Суспільному".

За її словами, найпоширеніші травми — струси головного мозку, забої та рвані рани різних частин тіла.

Люди ще йдуть. У тяжкому стані у нас нема, у нас ті, хто може дійти. Основні травми — струси головного мозку, забої, рвані рани різних частин тіла. Звичайно, надаємо першу невідкладну допомогу Викликаємо швидку допомогу. А далі вже або швидку викликаємо, або ж відправляємо додому, а потім до лікаря. У нас тут є чергові лікарі, терапевти, я й сама терапевт, але всі надаємо невідкладну допомогу і рани перев’язуємо. А хірурги всі поїхали у третю міську лікарню, аби надавати оперативну допомогу людям, — розповіла Лобова.

Як повідомив заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко, відомо про понад 20 загиблих унаслідок обстрілу. Також є понад 40 заяв від родичів про безвісти зниклих, які могли перебувати під час обстрілу у торговельному центрі

Нагадаємо, що 27 червня росія випустила дві ракети по торговому центру "Амстор" у Кременчуці Полтавської області. Станом на ранок кількість жертв зросла до 18, ще 59 осіб постраждали.

Додамо, що після обстрілу рашистами торговельного центру у Кременчуці оголосили триденну жалобу, яка триватиме 28,29 та 30 червня.

1