Більшість українців не боїться захворіти на коронавірус

26% громадян взагалі не цікавляться новинами про COVID-19
Більшість українців не боїться захворіти на коронавірус
Захисна маска, коронавірус Фото: Рexels
22 Січня 2021, 07:26
читать на русском

Більшість українців не хвилює можливість захворіти на коронавірус. Про це засвідчили результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" протягом 14-16 січня 2021 року.

У порівнянні з попередніми хвилями опитувань знизився рівень хвилювання через те, що респонденти особисто, чи їх близькі захворіють на коронавірус.

Так, через те, що на COVID-19 захворіють особисто хвилюються близько 40% (у листопаді 2020 – 57%). Щодо можливого захворювання близьких та рідних хвилюються 78% (у листопаді – 87%). Більше висловлюють занепокоєння стосовно можливого захворювання старші опитані та жінки, - повідомляє "Рейтинг".

Читайте також

Результати опитування також продемонстрували, що 51% українців часто цікавиться новинами про коронавірус, 26% цікавляться ними інколи, 12% - рідко.

Взагалі не цікавляться цією інформацією 10% опитаних. Більше інтересу до таких новин виявляють люди старших вікових груп. У динаміці актуальність новин про коронавірус поступово знижується, - зазначають соціологи.

Також опитування показало: 16% респондентів українців думають, що вже перехворіли або хворіють на COVID-19,80% респондентів думають, що не хворіли. 4% не змогли відповісти на питання. Відносно більше тих, хто зазначив, що перехворів, зафіксовано у містах та у середній віковій групі (30-59 років).

Нагадаємо, соціологічне опитування показало, що 79% українців підтримують ідею масового тестування населення та обов’язкову ізоляцію виявлених хворих як засіб боротьби із коронавірусом, інші 17% респондентів - дотримуються протилежної думки.

Значна частина українців, а саме 40% дорослого населення країни, не готові вакцинуватися від коронавірусу навіть безкоштовно.

Зазначається, що 55% українців готові особисто провакцинуватися від COVID-19, якщо вакцина буде безкоштовною. Утім, 40% не готові зробити щеплення навіть безкоштовно.