Біля Старогнатівки російські найманці поранили українського захисника

Військовий у важкому стані
Головне
Біля Старогнатівки російські найманці поранили українського захисника
Війна на Донбасі, українські військові Фото: facebook.com/pressjfo.news
4 Вересня 2021, 11:43
читать на русском

Сьогодні, 4 серпня, російські найманці на Донбасі поранили українського військового. Він у тяжкому стані.

Про це повідомила пресслужба операції Об'єднаних сил.

Зазначається, що 3 вересня біля Катеринівки противник застосовував автоматичні станкові та ручні протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети. За минулу добу бойових втрат серед наших захисників немає.

Станом на ранок 4 вересня було зафіксовано один обстріл позицій українських сил. У напрямку Старогнатівки російські найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

В результаті ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав вогнепальне поранення. Після надання першої медичної допомоги пораненого евакуювали до лікувального закладу. Стан його здоров’я – тяжкий, - йдеться у повідомленні.

Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

При цьому українські військові контролюють ситуацію в районі проведення ООС з відсічі й стримування збройної агресії Російської Федерації.

Нагадаємо, що російська делегація свідомо зриває роботу Гуманітарної підгрупи ТКГ, долучаючи терористів "ДНР/ЛНР". Водночас президент України Володимир Зеленський вважає, що конфлікт на Донбасі не можна вирішити у Верховній Раді, хоч цей конфлікт хочеться завершити повністю.

Крім того, на Донбасі бойовики нарощують бойову та мобілізаційну готовність до Дня Незалежності України.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

Читайте також

1