Бізнесмен Павлюк з оточення Зеленського їздить на авто з номерами прикриття - ЗМІ

У фракції "Слуга народу" Павлюк контролює групу депутатів
Бізнесмен Павлюк з оточення Зеленського їздить на авто з номерами прикриття - ЗМІ
Автомобіль, ілюстративне фото Автор: Albin Berlin з Pexels
16 Грудня 2021, 13:03
читать на русском

Близький до президента Володимира Зеленського бізнесмен Ілля Павлюк, який контролює групу депутатів у фракції "Слуга народу", їздить на автомобілі з оперативними номерними знаками (знаками прикриття).

Це вияснили журналісти УП.

Розслідувачі з УП помітили Land Cruiser зі знаками прикриття біля Офісу президента 7 грудня.

За законом, такі номерні знаки мають право використовувати спецслужби для проведення операцій. Але цього разу ними скористався для візиту інкогніто бізнесмен Ілля Павлюк. Цей шанувальник "Кварталу 95" із Чернівців, починаючи з 2018 року, був поруч із Зеленським і супроводжував його на шляху до посади президента. Павлюка називають і одним із "архітекторів" перемоги "Слуги народу" на виборах, - йдеться у розслідуванні.

Повідомляється, що Павлюка називали "королем контрабанди" західної митниці та писали, що бізнесмен був близьким до комуніста Ігоря Калєтника, який за часів Віктора Януковича очолював Державну митну службу.

Також, зазначалося, що Павлюк мав окремий кабінет у передвиборчому штабі Зеленського та проводив співбесіди з кандидатами у його команду.

Тепер у фракції "Слуга народу" Павлюк контролює групу депутатів. Такі нардепи, як Олег Марусяк, Сергій Бунін, Олександр Горобець регулярно приходили перед важливими голосуваннями в офіс Іллі Павлюка в урядовому кварталі. Офіс президента підозрював "групу Павлюка" в роботі в інтересах бізнесена Ріната Ахметова, - йдеться у повідомленні.

Видання нагадує, що у лютому 2021 року Офіс генерального прокурора за заявою юристів проєкту журналістських розслідувань відкрив кримінальне провадження через ймовірний вплив Павлюка на діяльність народних депутатів.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що авто охорони міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова, який товаришує з президентом Володимиром Зеленським, використовує номери прикриття і спецсигнали під час руху дорогами Києва.

Читайте також

1