Боррель та Блінкен обговорили стягування російських військ до кордонів України

Вони підтвердили підтримку Європейським союзом та США суверенітету України
Головне
Боррель та Блінкен обговорили стягування російських військ до кордонів України
Жозеп Боррель Фото з соцмереж
9 Січня 2022, 19:18
читать на русском

Високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель та державний секретар США Ентоні Блінкен обговорили нарощування російських військ навколо кордонів України.

Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на Європейську зовнішньополітичну службу.

Представники провели розмову після того, як Боррель відвідав Україну, зокрема лінію дотику на Сході країни.

Вони підтвердили підтримку Європейським союзом та США суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України та наголосили на необхідності для Росії деескалації та повного виконання Мінських угод, — йдеться у заяві Європейської зовнішньополітичної служби.

Блінкен і Боррель наголосили, що будь-яка подальша військова агресія проти України матиме серйозні наслідки та високу ціну. Крім того, вони також обговорили двосторонні та багатосторонні дипломатичні зобов'язання після пропозицій РФ щодо поглядів на механізми безпеки у Європі.

Сторони домовилися, що будь-яке обговорення європейської безпеки відбуватиметься в координації та за участю Європейського Союзу.

Нагадаємо, що питання посилення безпеки та санкційних заходів з метою недопущення подальшої агресії Росії обговорили під час зустрічі в Києві прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель.

Читайте також

1