Bosch йде з росії: Кулеба заявив, що деталі використовувались для танків рф

Росія сьогодні - це вбивства, брехня та варварство
Важливо
Bosch йде з росії: Кулеба заявив, що деталі використовувались для танків рф
Дмитро Кулеба фото6 МЗС
20 Березня 2022, 07:20
читать на русском

Україна довела, що росія незаконно використовувала для військової техніки деталі виробництва німецької фірми Bosch. Компанія йде з російського ринку.

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Facebook.

За його словами, позаминулого тижня українські військові захопили колекцію російської військової техніки, зокрема бронеавтомобіль "Тигр" та зенітний комплекс "Панцир". У них були вставлені деталі німецької компанії Bosch.

Ми з фахівцями все ретельно перевірили, і за декілька днів я вийшов в ефір найбільшого німецького ток-шоу Anne Will. На цьому конкретному прикладі розказав 4 млн глядачів про те, як роками німецькі технології допомагали будувати російську воєнну машину, яка нині веде варварську загарбницьку війну проти українського народу, - сказав міністр.

Кулеба додав, що це звинувачення спричинило "землетрус" в німецьких медіа. Bosch офіційно оголосила про зупинку роботи в Росії.

Він закликав всіх небайдужих громадян брати активну участь в цьому процесі та підвищувати тиск. Росія сьогодні - це вбивства, брехня та варварство. Працювати з нею у будь-якій формі для міжнародної компанії не лише аморально, але і несе прямі репутаційні та фінансові збитки.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба просить бойкотувати компанії, які досі працюють у росії.

Читайте також