Британська розвідка пояснила, чому РФ вивела підводні човни від Севастополя

Безпека базування російського Чорноморського флоту підірвана
Британська розвідка пояснила, чому РФ вивела підводні човни від Севастополя
Чорноморський флот РФ / Фото: depo.ua
20 Вересня 2022, 10:21
читать на русском

Безпека базування російського Чорноморського флоту в окупованому Криму тепер підірвана. Тому РФ відвела підводні човни з окупованого Севастополя до Новоросійська через загрозу ударів з боку України.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії на своїй Twitter-сторінці.

Командування Чорноморського флоту Росії майже точно перемістило свої підводні човни класу "Кіло" (човни проєкту 877 "Палтус" та човни проєкту 636 "Варшавянка" - ред.) з порту базування у Севастополі до Новоросійська (Краснодарський край, південна Росія), - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що причиною такого рішення стала остання зміна рівня загрози місцевій безпеці на тлі підвищеної української здатності завдавати ударів на далекі відстані. В останні два місяці були атаковані штаб флоту і головний аеродром морської авіації.

У розвідці зазначили, що гарантування базування Чорноморського флоту РФ у Криму імовірно було однієї з мотивацій диктатора владіміра путіна для анексії півострова у 2014 році.

Безпека бази тепер була підірвана через продовження агресії росії проти України, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що агресія росії проти України почалася ще у 2004 році й проявилася у змінах української Конституції.

Читайте також

1