Буде тільки гірше: коли очікувати на пік захворюваності на COVID-19 в Україні

У цей період прогнозують найбільше навантаження на медичну систему
Головне
Буде тільки гірше: коли очікувати на пік захворюваності на COVID-19 в Україні
Коронавірус, карантин, люди у захисних масках Фото: УНІАН
21 Жовтня 2021, 05:00
читать на русском

В Україні відбувається різке зростання кількості нових хворих на COVID-19, але пік захворюваності очікується від кінця жовтня до середини листопада.

Про це заявив головний санлікар Ігор Кузін на брифінгу.

За його словами, найбільше навантаження на медичну систему прогнозується саме наприкінці жовтня та до середини листопада.

Поступовий спад очікується до кінця року та у першому кварталі 2022 року. Зараз початок активної хвилі, зростання захворюваності, - сказав санлікар.

Кузін рекомендував вакцинуватися від коронавірусу, щоб зменшити навантаження на медичну систему. Україна має 14 млн доз COVID-вакцин трьох виробників: Pfizer (Comirnaty), Sinovac (CoronaVac) та AstraZeneca.

Нагадаємо, що в Україні очікується погіршення ситуації з коронавірусом. При цьому кілька областей мають найзагрозливішу ситуацію через збільшення кількості хворих. При цьому також враховується доступність обладнаного ліжкового фонду в лікарнях і показники смертності.

Вчені НАН України прогнозують різке зростання кількості нових випадків захворювання на COVID-19. До кінця жовтня очікується до 25 тисяч нових хворих. А п'ять областей України наближаються за COVID-показниками до "червоної" зони карантину. Тому там можуть посилити обмеження.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Червона" зона в Україні: де запровадять та що закриють

Читайте також

1