Через масштабні пожежі евакуюють мешканців ще одного села у Луганській області

Влада прийняла рішення евакуювати жителів села Боровеньки Кормянского району
Через масштабні пожежі евакуюють мешканців ще одного села у Луганській області
Пожежі в Луганській області (фото: з відкритих джерел)
2 Жовтня 2020, 22:43
читать на русском

У Луганській області триває боротьба з пожежами. Влада прийняла рішення евакуювати жителів села Боровеньки Кормянского району.

Про це повідомляє пресслужба поліції Луганської області у Facebook.

‼️Ситуація на Луганщиніс. Боровеньки Кремінський районТриває боротьба з вогнем. ДСНСники разом з поліцією евакуювали...

Gepostet von Поліція Луганської області am Freitag, 2. Oktober 2020

У регіоні триває боротьба з вогнем. ДСНСники разом з поліцією евакуювали людей - стареньких, одиноких та лежачих до Новоастраханської лікарні. Напоготові стоять автобуси для екстреної евакуації. Люди допомагають чим можуть, щоб вогняна стихія не дійшла до житлових будинків. Працюють пожежники, військові. Задіяно гелікоптер, - йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується, що перекрито рух з боку Сєвєродонецька на Старобільськ.

Читайте також

Нагадаємо, що 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж в природних екосистемах, які внаслідок сильного вітру з поривами до 28 м/с швидко розповсюдилися.

Площа пожеж збільшилась до 13 тисяч гектарів.

Читайте також

За останніми даними, в результаті пожеж загинули від 9 до 11 людей і 17 осіб постраждали. Наразі продовжуються гасіння пожежі та встановлення причин загоряння.

2 вересня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав Луганську область, де вже кілька діб тривають масштабні пожежі.

Голова уряду повідомив, що 2 жовтня від самого ранку рятувальники на Луганщині працюють з повітря. Залучені три літаки та два пожежні гелікоптери. Загалом до гасіння залучено понад 2,5 тисячі осіб та 264 одиниць техніки. Спостерігається сильне задимлення, проте ситуація, за словами рятувальників, покращилася.

1