Через рішення КСУ понад мільйон чиновників уникнуть відповідальності - Арахамія

Сьогодні відбудеться засідання щодо розв’язання цього питання
Через рішення КСУ понад мільйон чиновників уникнуть відповідальності - Арахамія
Давид Арахамія (фото: УНІАН)
1 Грудня 2020, 18:24
читать на русском
Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що неповернення відповідальності за недостовірні відомості в декларації до кінця року звільнить від необхідності подавати електронні декларації понад мільйон осіб.

Про це він заявив у коментарі журналістам після завершенню засідання парламенту у вівторок, 1 грудня.

Читайте також

За словами депутата, є ризик, що відповідний законопроєкт не буде ухвалено взагалі.

У нас є проблема. Більшість фракцій включно зі "Слугою народу" підтримують жорстке покарання (за неправдиві дані в декларації - ред.), але є колеги в інших фракціях, які не підтримують. Нам необхідно ухвалити закон до Нового року, але якщо ми почнемо процес: перше, друге читання, поправки - то ми його не ухвалимо взагалі. Якщо ми не ухвалимо його, то понад мільйон людей можуть не декларуватися. Це буде зрада національного масштабу, - переконаний Арахамія.

Він (досьє Арахамія) додав, що сьогодні відбудеться фінальне засідання робочої групи щодо розв’язання питання електронного декларування.

Нагадаємо, що через рішення Конституційного суду щодо відповідальності за брехню в деклараціях  станом на сьогодні вже закрито понад 100 кримінальних справ щодо фактів вказання недостовірної інформації в електронних деклараціях.