Чернишов офіційно очолив "Нафтогаз", Мінгромад тимчасово керуватиме Лозінський

Напередодні Кабмін скасував конкурсний відбір керівника "Нафтогазу"
Головне
Чернишов офіційно очолив "Нафтогаз", Мінгромад тимчасово керуватиме Лозінський
Олексій Чернишов (фото: minregion.gov.ua)
4 Листопада 2022, 11:17
читать на русском

Олексія Чернишова офіційно призначили керівником НАК "Нафтогаз України". Це стало можливим, оскільки Кабінет міністрів вніс зміни до постанови від 2008 року "Про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки".

Про це йдеться у постанові уряду від 3 листопада 2022 р. № 1234.

Згідно з документом, з постанови виключена норма про конкурсний відбір голови правління НАК "Нафтогаз України". Крім того, Кабмін окремим рішенням від 3 листопада затвердив статут НАК у новій редакції. Як і раніше, до виключеної компетенції наглядової ради належить "прийняття рішення про обрання та припинення повноважень голови та інших членів правління".

Своєю чергою, замість Чернишова. обов`язки міністра розвитку громад і територій виконуватиме перший заступник глави відомства Василь Лозінський.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 3 листопада призначив новим головою НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова, який до цього був міністром розвитку громад та територій. Попередній голова НАК Юрій Вітренко пішов з посади за власним бажанням. Як при призначенні Вітренка у квітні 2021 року, жодних конкурсів цього разу не проводилося. Не було конкурсів і призначенні попередніх керівників "Нафтогазу".

Читайте також

1