"Червоний" рівень епіднебезпеки встановлено у 112 адміністративних одиницях

Головне
2 Листопада, 08:25 697
читать на русском

До "червоного" рівня епідемічної небезпеки з 2 листопада буде віднесено 112 адміністративних одиниць.

Відповідне рішення прийняла Державна комісія з питань ТЕБ та НС на своєму засіданні 30 жовтня.

карантинні зони з 2 листопада

Карантинні зони з 2 листопада Фото: МОЗ

До "червоної" зони увійшли: Житомир, Ужгород, Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Харків, Хмельницький, Чернівці, Чернігів.

Дозволено продовжити роботу громадського транспорту, ТРЦ і магазинів. В Івано-Франківській, Полтавській, Харківській і Хмельницькій областях можна працювати школам, коледжам, ВНЗ.

Читайте також

В Житомирській, Одеській, Луганській, Полтавській, Черкаській, Чернігівській областях дозволена посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного і міжобласного сполучення.

До "помаранчевої" зони увійшли: Київ, Вінниця, Луцьк, Дніпро, Авдіївка, Мукачево, Запоріжжя, Біла Церква, Кропивницький, Лисичанськ, Львів, Одеса, Гадяч, Тернопіль, Херсон, Черкаси.

За рішенням комісії, майже вся Україна в "помаранчевій" зоні.

У ці зоні забороняється робота хостелів, турбаз, розважальних закладів, ресторанів в нічний час, планових госпіталізацій в лікарні, спортзалів, фітнес-центрів, установ культури, прийом нових змін в дитячі табори.

До "жовтої" зони увійшли: міста Гола Пристань, Каховка та Нова Каховка.

До "зеленої" зони входять лише Горностаєвський та Скадовський райони Херсонської області.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов (досьє) відмітив, що усім українським роботодавцям рекомендували перевести співробітників на дистанційну роботу через поширення коронавірусу.

1