Чи можливо завершити війну до кінці 2022 року: відповідь Подоляка

На сьогодні у росії немає талановитих полководців, стратегів і тактичних командирів
Чи можливо завершити війну до кінці 2022 року: відповідь Подоляка
Михайло Подоляк / Фото: president.gov.ua
24 Вересня 2022, 14:33
читать на русском

Росія, попри слабку армію, має значні ресурси, тому завершити війну до кінця поточного року майже неможливо.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю для Report.

Ми хотіли б закрити цю тему, і не тільки референдуму, а й загалом питання окупації з боку РФ і повного звільнення наших територій. Але реальність більш жорстока, і це життя.

Треба розуміти, що хочу особливо відзначити, що у Росії великі резерви живої сили, і зараз оголошено мобілізацію. Росія не шкодуватиме людей, яких буде "витрачати" на цю війну, - заявив Подоляк.

За його словами, коли говориться про великі ресурси РФ, то йдеться і про снаряди великих калібрів. Ними ж росіяни хочуть завдати якомога більше шкоди Україні.

Після успішного контрнаступу ЗСУ на Харківському напрямку, російська політична еліта почала розуміти, що вона може пограти й війну загалом, а світ переконався в слабкості армії РФ та військово-промислового комплексу ворога.

Подоляк наголосив, що на сьогодні у росії немає талановитих полководців, стратегів і тактичних командирів.

Я б сказав, що Росія не була повністю готова до цієї війни, - додав радник глави ОП.

Він  зауважив, що попри усе росія й надалі має велику кількість ресурсів. Йдеться про живу силу, техніку та боєприпаси.

На жаль, нам доводиться звільняти наші території ціною життів наших людей, і це не короткостроковий процес. Звичайно, ми хотіли б сказати, що території України будуть звільнені до зими, до Нового року. Я можу тільки сказати: "Дай Бог!", - відзначив Подоляк.

Нагадаємо, що російський диктатор путін вранці 21 вересня у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію громадян країни. За його словами, призову підлягатимуть тільки громадяни, які перебувають у запасі, вони проходитимуть додаткову підготовку з урахуванням війни в Україні.

Міністр оборони рф заявив, що до армії потраплять 300 тисяч росіян. Загребуть до війська й тих, хто здобув громадянство рф протягом останнім 10 років. Інакше пообіцяли що видворять їхні сім'ї у ті країни, з яких вони приїхали на росію.

Читайте також

1