Чи потрібно змінювати документи після перейменування вулиць: пояснення КМДА

Процес перейменування міських об'єктів не створить зайвих ускладнень
Чи потрібно змінювати документи після перейменування вулиць: пояснення КМДА
Київ, місто / Фото: kyivcity.gov.ua
29 Серпня 2022, 14:17
читать на русском

Зміна назв вулиць, провулків, бульварів, проспектів та площ не передбачає переоформлення будь-яких документів.

Про це повідомив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко в етері телемарафону "Єдині новини", пише пресслужба КМДА.

За його словами, у столиці триває процес перейменування міських об'єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією та її сателітами. За присвоєння нових назв 300 вулицям, провулкам, бульварам, проспектам та площам українці віддали понад 6,5 мільйонів голосів у рейтинговому електронному голосуванні.

Після перейменування міських об’єктів мешканцям не буде потрібно переоформлювати документи. Зокрема не потрібно оновлювати відомості про прописку, оскільки зміна назви міського об'єкта не є зміною реєстрації місця проживання. Крім цього залишаються чинними документи, які засвідчують право власності на нерухоме майно.

Власникам майна буде потрібно переоформити документи тільки в випадку безпосередньої потреби: купівлі-продажу або дарування нерухомості. Процес перейменування міських об'єктів не створить зайвих ускладнень для мешканців, а навпаки забезпечить зменшення культорологічного впливу країни-агресора на нашу свідомість, – зазначив Бондаренко.

Довідка. Нові назви для вулиць, провулків, бульварів, проспектів та площ столиці обирали кияни. На рейтингове електронне голосування винесли 296 об’єктів, які були відібрані експертною комісією.

З 15 по 19 червня кияни мали можливість проголосувати за назви, яким віддали перевагу, в застосунку "Київ Цифровий". Назви, які отримали найбільшу підтримку, були передані до сесійної зали Київради на голосування.


Нагадаємо, в Києві планували перейменування близько 300 вулиць, назви яких пов’язані з росією чи Білоруссю. Таким чином Київська міська рада збирала пропозиції щодо перейменування 279 міських об’єктів (вулиць, провулків, алей, проспектів, шосе, станцій метрополітену).

Читайте також