Чи зміняться ціни на газ до кінця опалювального сезону: рішення Кабміну

Газове ПСО для населення продовжено до 30 квітня 2023 року
Важливо
Чи зміняться ціни на газ до кінця опалювального сезону: рішення Кабміну
Нафтогаз України (Фото з сайту компанії)
11 Вересня 2022, 07:07
читать на русском

Кабінет міністрів ухвалив рішення подовжити термін дії ПСО на ринку природного газу до 30 квітня 2023 року.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі.

Шмигаль запевнив, що рішення уряду дозволить забезпечити надійне й безперебійне постачання природного газу та надійність функціонування ринку газу в Україні.

Було ухвалено постанову "Про внесення змін до Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу".

Документом передбачається продовження терміну реалізації природного газу ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" постачальникам природного газу для побутових споживачів у рамках виконання спеціального обов’язку до 30 квітня 2023 року.

Тобто ціна на блакитне паливо для виробників тепла на цей період залишиться незмінною, що дає можливість місцевій владі так само не підвищувати тарифи на тепло й воду для населення, - пояснив Шмигаль.

За його словами, Україна разом із Європою готується до складного опалювального сезону та "враховує всі можливі сценарії, які може підступно реалізувати росія".

Нагадаємо, тарифи на тепло в Україні не зміняться. Профільними міністерствами, "Нафтогазом" та Асоціацією міст України підготовлений проєкт урядового рішення щодо покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу. Місцева влада вже зараз має проводити утеплення будинків та накопичувати альтернативне паливо.

Читайте також наш матеріалОпалювальний сезон в умовах війни: про підготовку, зруйновані комунікації та ціни на тепло