Чиновник Житомирської ОДА вимагав відкат при розподілі COVID-фонду

Він досі не відсторонений від посади
Чиновник Житомирської ОДА вимагав відкат при розподілі COVID-фонду
Микола Суслик фото: Житомир.info
22 Січня 2021, 15:02
читать на русском

Директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Миколу Суслика затримали на хабарі, оскільки він вимагав відкату при розподілі ковідного фонду. Він мав отримати неправомірну вигоду у сумі 72 тисячі гривень.

Про це повідомляє прессекретар голови Житомирської ОДА Юрій Мельник, передає Житомир.info.

Співробітниками Служби безпеки України за підозрою в отриманні неправомірної вигоди було затримано директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, - повідомив він.

Як повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора, чиновника затримали під час одержання неправомірної вигоди у 72 тисячі гривень.

За даними слідства, посадовець вимагав відкат у генерального директора однієї з житомирських комунальних лікарень за виділення медичному закладу субвенції в розмірі понад 1,2 мільйона гривень для закупівлі кисневого обладнання. Розмір неправомірної вигоди начальник департаменту визначив у 10% – тобто 123 тисячі гривень, – йдеться в повідомленні.

В Офісі генпрокурора заявили, що посадовець одержав першу частину неправомірної вигоди – 51 тисячу гривень, а після одержання другої частини – 72 тисячі гривень – його затримали у приміщенні обласного департаменту.

Читайте також

До того ж посадовцю повідомили про підозру за частиною третьою статті 368 ККУ (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Проте, за словами прессекретаря голови Житомирської ОДА Юрія Мельника, Суслик не відсторонений від посади директора департаменту.

На даний час у Житомирської обласної державної адміністрації відсутні юридичні підстави для відсторонення керівника Департаменту охорони здоров’я від виконання службових обов’язків. Це може бути зроблено лише при наявності відповідного рішення суду, - зазначив Мельник.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала на хабарі заступника начальника одного з департаментів приватного акціонерного товариства "Акціонерна компанія "Київводоканал".

1