Чому не працює Рада: спікер Стефанчук розповів свою версію останніх подій у парламенті

Нардепи не можуть провести засідання Ради вже два тижні
Головне
Чому не працює Рада: спікер Стефанчук розповів свою версію останніх подій у парламенті
Руслан Стефанчук (фото: УНІАН)
15 Березня 2024, 12:37
читать на русском

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що пленарні засідання парламенту минулого тижня були скасовані через те, що фракції "Європейська солідарність" і "Голос" погрожували затягуванням голосування низки законопроєктів.

Про це повідомляє Суспільне.

На запитання, чому минулого тижня були скасовані засідання, Стефанчук відповів: "Дві фракції, як на мене, пішли в неконструктивний діалог, говорячи, що не будуть давати можливість голосувати низку законопроєктів, будуть затягувати перші читання".

За словами спікера, це фракції "Європейська солідарність" і "Голос".

Стефанчук зазначив, що фракція монобільшості планувала першочергово розглянути законопроєкт про мобілізацію, питання оборонних укріплень і питання навчальних комплексів з підготовки солдатів. У депутатів "Слуги народу", за його словами, виникла потреба "подивитися безпосередньо основні й ключові речі", тому вони звернулися до спікера з пропозицією щодо поїздки "на фронт".

"Депутати мали за регламентом на це право. Я як голова ВР отримав від них лист, і фракція монобільшості поїхала", - сказав Стефанчук.

За його словами, щодо проведення засідання в опозиції "була низка умов".

"Наприклад, ті самі відрядження. Далі — питання пріоритетності ставлення до порядку денного законів конкретної фракції", - сказав спікер парламенту.

Нагадаємо, Рада перенесла засідання, які мали відбутися 6, 7 та 8 березня.

Причини для такого рішення називалися різні, зокрема необхідність сформулювати звіт для Конгресу США, але справжньою причиною нібито став бунт опозиційних фракцій, які вимагають дозволів на закордонні поїздки та відрядження.

Пізніше глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що перерва в засіданнях пов'язана з необхідністю роботи нардепів у місцях дислокації військових.

Цього тижня Рада мала розглядати законопроєкт про мобілізацію, однак засідання знову зірвали.

1